Du behöver hjälp med dina ansökningshandlingar


Det är populärt att söka tips och använda CV mallar från nätet. Valet av mall baseras ofta på personlig smak och tipsen är väldigt generella. Men, för att skapa konkurrenskraft i din ansökan och nå framgången i ditt jobbsökande behöver dina ansökningar uppfylla vissa kriterier. Rekryterare har förväntningar på en branschspecifik design och innehåll i din ansökan som möter kravprofil för den specifika tjänsten. Med andra ord behöver din ansökan vara estetiskt tilltalande och presentera dina erfarenheter och kvalifikationer på ett kortfattat, slagkraftigt sätt med hög relevans till jobbet du söker. Låter det svårt? Ja det kräver sin expert. Kontakta oss på CVSkaparna för att få din proffshjälp.

Genom år av erfarenhet ser vi några vanliga fel som jobbsökare gör när de på egen hand skapar sina ansökningsbrev. Läs mer om dessa och ta del av våra värdefulla tips för att komma en bit på den rätta vägen.

RELEVANT

För att bli intressant förrän intervju behöver rekryteraren få en stark känsla av att du blir ett tillskott till teamet – utifrån dina kvalifikationer och person. Vi ser ofta att sökande nöjer sig med att rada upp sina yrkeserfarenheter i kronologisk ordning. För rekryteraren är företagsnamnet mindre viktigt. Mer intressant är att veta vad du har lärt dig, vilka kompetenser du har erhållit och egenskaper du har fått nytta av i dina tidigare anställningar. Särskilt intressant blir det om dessa beskrivs med relevans till de kvalifikationer som tjänsten erfordrar.

FÖRENKLA

Det förekommer att arbetslivserfarenheter beskrivs i kronologisk ordning från det första till det senaste jobbet. På så vis får rekryteraren läsa om flera arbetserfarenheter som inte är relevanta för det aktuella jobbet. Berätta om dina erfarenheter i omvänd kronologisk ordning och lägg fokus på de erfarenheter som har relevans till jobbet du söker. Rekryterare vill snabbt få grepp om din potential till den aktuella tjänsten och moderna ansökningshandlingar förväntas vara kortfattade, tydliga och riktade till tjänstens kravprofil. ViI hjälper dig att skapa en relevant portfolio av erfarenheter utan att för den delen skapa oförklarliga luckor i din tidslinje.

SAMMANFATTA

Många nöjer sig med att punkta upp tidigare erfarenheter i sin ansökan, men arbetsgivaren vill inte bara veta ATT du har jobbat på ett särskilt företag. En övergripande karriärsammanfattning – en personlig profil – i ditt CV är en kort text som plockar ut det allra viktigaste du har gjort och lärt dig från dina tidigare arbeten. Genom att punkta upp kompetenser och färdigheter under respektive jobberfarenhet, kan arbetsgivaren få förståelse för på vilket sätt du erhållit dina kvalifikationer. Med vårt stöd tydliggörs dina prestationer och färdigheter, och du får insikter om det som gör dig attraktiv och konkurrenskraftig mot andra sökanden. Det är en perfekt förberedelse för den stundande anställningsintervjun!

PITCHA

Din ansökan skall vara relevant, kortfattad, och väcka intresse hos arbetsgivaren. De ska vilja träffa dig för att veta mer! Ansökningshandlingar är ett marknadsföringsmaterial och bör tydligt visa upp ditt personliga varumärke. Men vad är då ditt personliga varumärke? Våra karriärcoacher hjälper dig att förstå ditt värde för arbetsgivaren och hur det bäst kan presenteras i ansökan på ett insäljande, ”pitchat” och intressant sätt.

Dessutom är vi generellt dåliga på att lyfta fram oss själva och vi ser ofta ord som ”hjälpt till med”, ”bidragit med” och ”assisterat” vid erfarenhetsbeskrivningar. Dessa ord ger relativt lite erkännande till din faktiska insats. Genom omsorgsfulla ordval och aktiva verb (t ex ”ansvarat för”, ”genomfört”, och ”organiserat”) ger vi en underton till ditt innehåll som gör dig anmärkningsvärd och intressant – du kommer till din rätt och ditt värde skall synas!

FÖRSTA INTRYCKET

Arbetslivserfarenheter, utbildningar, kvalifikationer, språkfärdigheter osv beskrivs ofta i löpande text. Ett CV skall omfatta max 2 helsidor (i USA ansöker många via en sk ”one pager”) vilket kan ge lite utrymme för mycket text. Du kan punkta upp eller visa upp dina kvalifikationer grafiskt med hjälp av linjer, cirkeldiagram eller andra symboler för att göra din ansökan tydlig, behaglig att titta på och överskådlig, vilket underlättar för att för rekryteraren att snabbt förstå dina kvaliteter. Genom att använda en estetisk, personlig, men ändå branschriktig design signalerar du professionalism och ökar läsnöjet för rekryteraren. Med hjälp av CVSkaparnas erfarenhet och kreativitet hittar vi presentationssättet som gör din ansökan professionell och ändå personlig. Anlita oss idag!


START och MÅL


Vi utgår från dina behov, oavsett hur ditt CV ser ut och försöker göra det perfekt för det uppdrag du söker.

När du konsulterar en expert och karriärcoach på CVSkaparna kan du få: branschriktade CV, identifiera styrkorna i dina erfarenheter, kompetenser och egenskaper, tillämpning i text med de rätta ordvalen. Allt behövs för att det skall framstå som solklart för rekryteraren att du är den rätta för jobbet!


Recesention från en av våra kunder


”Jag har använt mig av cv-skaparna som hjälpte mig att skapa den där finishen och de sista bitarna som får ett cv att sticka ut.

De hjälpte mig att hitta det uttryck och det jag ville förmedla till framtida arbetsgivare. Både i det grafiska vad gäller färg/form och layout. Men hjälpte mig även att vässa till och få mina kompetenser att sticka ut i min text.

Att ha en professionell person som kan vända och vrida samt kan hjälpa mig att hitta mitt uttryck för att kunna sälja in mig själv och mina kompetenser har varit en ovärderlig hjälp och som också i slutändan hjälpte mig att nå mitt drömjobb.” Martina


Beställa


Gå vidare och läs om våra olika paket.

 

Pris / Kontakt